Književnost u doba pandemija / epidemija - Matković Mikulčić, Katja (2021)
Članak tematizira izbor književnih djela koja za temu imaju epidemije, pandemije ili različite zarazne bolesti. Manje je poznato da su bolesti, naročito epidemije bile prisutne u mnogim svjetskim djelima, i čitajući ih danas otkriva nam se dio onoga što i sami proživljavamo, iako nas od nekih djela dijele stoljeća.