Nuorten aikuisten haastattelut mediankäytöstä 2019 - Itä-Suomen yliopisto. Yhteiskuntatieteiden laitos; University of Eastern Finland. Department of Social Sciences (Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto, 2021)
Aineisto koostuu 16 pohjoiskarjalaisen nuoren mediankäyttöä koskevasta haastattelulitteraatiosta. Haastatteluilla kartoitettiin median käyttötapoja arjessa, mediaan liittyviä henkilökohtaisia asenteita ja näkemyksiä sekä nuorten mediamaisemaa yhteiskunnassa. Aineistonkeruu on tehty osana Itä-Suomen yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksen haastattelututkimuksen kurssia, eli haastattelijat ovat opiskelijoita. Haastatteluissa selvitettiin mediankäyttöä yleisesti, eli esimerkiksi millaisia medioita haastateltava seuraa. Haastatteluilla kartoitettiin myös, miten, milloin ja miten usein erilaisia medioita käytetään. Haastateltavilta nuorilta kysyttiin mediankäyttöön liittyvistä henkilökohtaisista asenteista ja näkemyksistä sekä kokemuksia sosiaalisen median vaikutuksista kasvokkaiseen vuorovaikutukseen. Lisäksi kysyttiin, kuinka mediankäyttö on muuttunut elämän aikana, ja miten nyky-yhteiskunnassa puhutaan nuorten mediankäytöstä. Taustatietoina on kysytty ikää, sukupuolta, päätoimea, asumismuotoa ja perhetaustaa. Aineistosta on tehty jatkokäyttäjälle html-versio, jonka hakemiston avulla kirjoituksia on helppo selata. This dataset consists of 16 transcribed interviews with young adults living in North Karelia. The interviews covered the young adults' media use in everyday life, personal attitudes regarding mass and social media, and views on what the youth media landscape looks like in contemporary society. Data collection was conducted as part of a research methods course at the Department of Social Sciences of the University of Eastern Finland. The interviewers were students. Themes in the interviews included the interviewees' media use in general, attitudes towards media use, perceptions of the influence of social media on face-to-face interaction, and views on the discussion taking place in contemporary society concerning the media use of youth and young adults. Background information included the interviewee's age, gender, economic activity and occupational status, household composition, and family background. ...