Sukupuolella painotettu demokratisoitumisindeksi 1995-2010 - Vanhanen, Tatu (Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto, 2006)
Aineisto sisältää vuodesta 1995 vuoteen 2010 joka vuodelle kolme muuttujaa, jotka ovat demokratisoitumisindeksi (ID), naisten edustus prosentteina kansallisissa parlamenteissa (W) ja sukupuolella painotettu demokratisoitumisindeksi (GID). Sukupuolella painotettu demokratisoitumisindeksi on laskettu kaavalla GID = ID * [1 + (W/100)]. Joidenkin valtioiden kohdalla "naisten edustus"-muuttujassa on tietojen puuttumisen vuoksi käytetty arvioita (ks. Taustatieto-sivulta Appendix 1). Jos valtiolla ei ole vaalein valittua parlamenttia, on "naisten edustus"-muuttujan arvo 0. Lisätietoa demokratisoitumisindeksi-muuttujasta on aineistossa FSD1289 Demokratisoitumisen mittarit 1810-2010 ja "naisten edustus"-muuttujasta aineistossa FSD2183 Naisten edustus kansallisissa parlamenteissa 1970-2010. The data contain three variables for each country for each year for the period of 1995-2010: index of democratization (ID), percentage of women representatives in national parliaments (W), and gender-weighted index of democratization (GID). The percentage of women in national parliaments (W) is used to indicate women's representation. The gender-weighted index of democratization has been calculated using the formula GID = ID x [1 + (W/100)]. If information on women's representation was not available for a parliamentary election, women's representation was estimated to be the same as in the previous or next election (see Appendix 1 in the Background file). If the state does not have a parliament chosen by popular election, the variable W has the value of 0. More information on the index on democratization in FSD1289 Measures of Democracy 1810-2010, and FSD2183 Women's Representation in National Parliaments 1970-2010.