Kukemarjaluidete ja -nõmmede taastamise sotsiaal -majanduslik hindamine Rammu ja Mohni saartel - Plink, Maria (Eesti Maaülikool, 2023)
Magistritöö Keskkonnakorralduse ja -poliitika õppekaval Töö kirjeldus: Antud töö eesmärk on välja selgitada, millised on sotsiaalmajanduslikud mõjud ja asjalised kukemarjaluidete ja-nõmmede taastamisel. Töö sisendiks on Sotsiaal - majanduslike mõjude hindamise metoodika Life projekt „Läänemere rannikuelupaikade võrgustike taastamine“ 2018-2025 ja alusel läbi viidud uurimus. Viidi läbi 13 intervjuud ja analüüsiti 11 dokumenti, teostati kontekstanalüüs. Töö lõpus tuuakse kokkuvõtvalt esile peamised taastamistegevuse looduslikud ja sotsiaalmajanduslikud mõjud. Description of the work: The purpose of this work is to find out what are the socioeconomic effects and stakeholdersof the restoration of cowberry dunes and heaths. The input of the work is the socio-economic impact assessment methodology Life project "Restoration of coastal habitat networks of the Baltic Sea" 2018-2025 and the research based on that. 13 interviews were conducted and 11 documents were analyzed, a context analysis was performed. At the end of the work, the main natural and socio-economic impacts of the restoration activities are highlighted.