Crònica legislativa de la Unió Europea. Segon semestre de 2023 - Torras Estruch, Antoni (Escola d'Administració Pública de Catalunya, 2024)
El text recull les principals disposicions sobre els usos, els drets lingüístics i el règim jurídic de la llengua publicades al Diari Oficial de la Unió Europea (DOUE) de l’1 de juliol al 31 de desembre de 2023. L’ordre en què apareixen les disposicions esmentades és el que s’estableix cronològicament al DOUE i, quant a la jurisprudència, la data en què les sentències del TJUE són pronunciades. La sigla EEE correspon a Espai Econòmic Europeu, àrea d’integració comercial que associa en un únic mercat interior la Unió Europea (UE) amb Noruega, Islàndia i Liechtenstein. The text includes provisions on the uses, the linguistic rights and the legal system of the language published in the Official Journal of the European Union (OJEU) between July 1st and December 31st, 2023. The order of the provisions cited is that in which they have been published in the OJEU, and, as to the ECJ’s case law, the date in which the rulings were pronounced. The acronym EEA corresponds to the European Economic Area, an area of commercial integration which unites the European Union (EU) with Norway, Iceland and Liechtenstein in a single internal market. El texto recoge las principales disposiciones sobre los usos, los derechos lingüísticos y el régimen jurídico de la lengua publicadas en el Diario Oficial de la Unión Europea (DOUE) del 1 de julio al 31 de diciembre de 2023. El orden en el que aparecen las disposiciones mencionadas es el que se establece cronológicamente en el DOUE y, en cuanto a la jurisprudencia, la fecha en la que las sentencias del TJUE son pronunciadas. La sigla EEE corresponde a Espacio Económico Europeo, área de integración comercial que asocia en un único mercado interior la Unión Europea (UE) con Noruega, Islandia y Liechtenstein.