A krioszféra megfigyelt és jövőbeli változásai - Schmidt Zoltán (2020)
Szakdolgozatom célja a krioszféra elemeinek bemutatása, illetve a jégfuratok ismertetése. Dolgozatomban rávilágítok a krioszféra elemeinek globális szerepére, jelenlegi helyzetére, valamint a jövőbeli kilátásokra. Betekintést nyújtok a jégfuratok történelmébe és elemzésükbe. Végül pedig összefoglalom a dolgozatban leírtakat.