Euroalueen ja muiden ulkomaisten keskuspankkien julkaisut - Suomen Pankin kirjasto (1849)
Kokoelma sisältää euroalueen keskuspankkien ja muiden ulkomaisten keskuspankkien julkaisemia tilastojulkaisuja, vuosikertomuksia ja lehtiä rahapolitiikasta, rahoitusmarkkinoista, finanssivalvonnasta, rahahuollosta ja pankkitoiminnasta. Julkaisuissa on tilastotietoa kyseisistä maista ja katsauksia taloudelliseen tilanteeseen ja rahapoliittisiin toimenpiteisiin. Tilastot ovat yleensä maan omassa valuutassa. Julkaisuja on n. 3890 nimekettä 1800 -luvulta lähtien. Kokoelman julkaisut ovat enimmäkseen englanninkielisiä, mutta julkaisuja on myös kansallisilla kielillä. Keskuspankkikokoelma kasvaa painetuilla vuosikertomuksilla, tilastoilla ja raporteilla. Osa tilastojulkaisuista sekä lehdistä on verkkojulkaisuina keskuspankkien sivuilla. Kokoelman vanhin aineisto on Ruotsin ja Englannin keskuspankkien lainsäädäntöä 1800-luvun puolivälistä. Euroalueelta kokoelmassa on Alankomaiden, Belgian, Espanjan, Irlannin, Italian, Itävallan, Kreikan, Kyproksen, Luxemburgin, Maltan, Portugalin, Ranskan, Saksan, Slovakian, Slovenian, ja Viron keskuspankkien julkaisuja. Suomen Pankin julkaisut on käsitelty omana alueenaan. Kokoelmassa on myös Argentiinan, Australian, Brasilian, Bulgarian, Intian, Islannin, Ison-Britannian, Israelin, Japanin, entisen Jugoslavian, Kanadan, Kiinan, Latvian, Liettuan, Puolan, Romanian, Ruotsin, Sveitsin, Tanskan, Tsekin, entisen Tsekkoslovakian, Turkin, Ukrainan, Unkarin, Uuden Seelannin, Venäjän ja Yhdysvaltojen keskuspankkien julkaisuja. Painettua kokoelmaa säilytetään varastokokoelmassa, ja se on saatavana pyynnöstä käyttöön ja kopioitavaksi. The collection contains statistical publications, annual reports and journals on monetary policy, financial markets, financial supervision, currency supply and banking operations released by central banks both within and outside the euro area. These publications include statistical data on the respective countries and an overview of the country's economy and monetary policy measures. In general the statistics are given in the country's own currency. There are about 3,890 titles dating from the 1800s onwards. The collection is in mostly in English, but some other language publications can also be found. The main area of growth in the collection is in annual reports, statistical publications and reports. A number of the statistical publications as well as journals are available as central banks' Internet publications. The oldest material in the collection is mid 19th century legislation, from the English and Swedish central banks. The euro area publications come from Austria, Belgium, Cyprus, Denmark, Estonia, France, Germany, Greece, the Netherlands, Ireland, Italy, Luxembourg, Malta, Norway, Portugal, Slovakia, Slovenia, and Spain. The Bank of Finland's own publications are handled as a section of their own. The collection also included publications by the central banks of Argentina, Australia, Brazil, Bulgaria, the Czech Republic and the Former Republic of Czechoslovakia, Denmark, India, Iceland, Great Britain, Hungary, Israel, Japan, Canada, China, Latvia, Lithuania, New Zealand, Poland, Romania, Russia, Sweden, Switzerland, Turkey, the Ukraine, the United States of America and the Former Republic of Yugoslavia. The printed material is only available upon request.