Omatoiminen tulviin varautuminen : Opas Tornionlaakson asukkaille (Lapin ELY-keskus, 2023)
Tämä tulvaturvallisuusopas on suunnattu erityisesti Tornionjokilaakson tulva-alueiden asukkaille. Oppaassa annetaan ohjeita siitä, mitä tulisi ottaa huomioon ja miten voi toimia ennen tulvaa, tulvan aikana ja sen jälkeen. Opas on laadittu yhteistyössä Lapin ELY-keskuksen, Norrbottenin lääninhallituksen sekä Suomalais-ruotsalaisen rajajokikomission kanssa. Opas on laadittu sekä suomeksi, että ruotsiksi. Denna översvämningsguide riktar sig främst till boende inom Torneälvens översvämningsområde. Guiden ger vägledning och tips på vad som ska beaktas och hur man bör agera före, under och efter en översvämning. Guiden har utarbetats i samarbete med Lapplands NTM-central, Länsstyrelsen i Norrbottens län och Finsk-svenska gränsälvskommissionen.