Elämän pakkoraossa vai matkalla vaurauteen? : Savosta, Pohjois-Karjalasta ja Kainuusta 1918-1930 muuttaneiden siirtolaisten sopeutuminen Kanadaan - Kettunen-Hujanen, Eija (Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, 2000)
Summary: A wretched life or a journey to wealth : adaptation of immigrants from Savo, North Karelia and Kainuu to Canada in 1918-1930. Sisältää mm.: Itä-Suomi; Kainuu; Kuopion lääni; Mikkelin lääni; siirtolaisuus prosentteina kunnittain kyseisissä lääneissä s 189-190; muuttajien ammattijako s 190-191; kanadansuomalaiset kunnittain 1921: Nova Scotia, New Brunswick, Quebec, Ontario; Brittiläinen Kolumbia, Manitoba, Saskatchewan, Alberta; Kanadan siirtolaiset; paluumuutto Kanadasta, Amerikasta.