Muuttoliikesymposium 1980 : hotelli Rantasipi Turku, 19–21.11.1980 - Koivukangas, Olavi; Lindström, Kai; Narjus, Raimo (Siirtolaisuusinstituutti, 1982)
Siirtolaisuusinstituutti järjestää viiden vuoden välein Muuttoliikesymposiumin, jossa alan tutkijat, suunnittelijat ja päätöksentekijät kokoontuvat pohtimaan kunkin ajan muuttoliikkeisiin vaikuttavia keskeisiä yhteiskunnallisia ilmiöitä. Symposiumin teemana oli maassamuuton ja muuttoliikkeiden tutkimustoiminnan kehitys vuoden 1975 jälkeen. 1. Symposiumin avaus / seutukaavajohtaja Raimo Narjus 2. Turun kaupungin tervehdys / kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Löyttyniemi 3. Valtiovallan tervehdys / sisäministeri Eino Uusitalo 4. Täyttääkö muuttoliike tutkimus tiedon tarpeen? / johtaja Olavi Koivukangas 5. Muuttoon liittyvien yksilöllisten, sosiaalisten ja mielenterveydellisten tekijöiden huomioon ottaminen maassamuuton ohjauksessa 5.1 Työryhmäalustukset 5.1.1 Yksilölliset ja sosiaaliset tekijät / toimistopäällikkö Pentti Vaarama 5.1.2 Mielenterveydelliset tekijät / alustajat 5.1.2.1 Tutkimussihteeri Maila Upanne 5.1.2.2 LL Jorma Piha 5.2 Johtopäätökset 5.2.1 Työryhmäraportti 5.2.2 Keskustelussa esiin tulleita näkökohtia 5.2.3 Tiedontarve 6. Muuttoliikkeen syyt eilen – tänään – huomenna 6.1 Työryhmäalustukset / alustajat 6.1.1 FM Esa Vainio 6.1.2 VTK Pertti Rannikko 6.2 Johtopäätökset 6.2.1 Työryhmäraportti 6.2.2 Tiedontarve 7. Maassamuutto vai siirtolaisuus? 7.1 Työryhmäalustus / erikoistutkija Pekka Huuhtanen 7.2 Johtopäätökset 7.2.1 Työryhmäraportti 7.2.2 Keskustelussa esiin tulleita näkökohtia 7.2.3 Tiedontarve 8. Kaupunkiseudun muuttoliikkeen uudet piirteet 8.1 Työryhmäalustukset / alustajat 8.1.1 Suunnittelija Mauri Nieminen 8.1.2 VTK Timo Savaspuro 8.2 Johtopäätökset 8.2.1 Työryhmäraportti 8.2.2 Keskustelussa esiin tulleita näkökohtia 8.2.3 Tiedontarve 9. Tuottavuuden kehityksen ja maassamuuton väliset yhteydet 9.1 Kansantaloudellinen näkökulma / ylijohtaja Timo Relander 9.2 Kunnallistalous ja muuttoliike / alustajat 9.2.1 Varatoim.joht. Eero Koivukoski 9.2.2 Kunnanjohtaja Aarno Latvala 9.3 Maassamuutto ja elinkeinoelämän toimintaedellytykset / toim.joht. Stig H. Hästö 9.4 Työryhmäalustus / ...