Antipoliittinen politiikanteoria ja poliittisuuden symbolinen rakentuminen Marko Tapion Arktisessa hysteriassa - Pankakoski, Timo (Helsinki : Valtiotieteellinen yhdistys, 2017)
Tutkimusartikkeli Marko Tapion romaani Arktinen hysteria (1967 - 1968). Romaania on väitetty epäpoliittiseksi (apoliittisuus, antipoliittisuus). Kirjoittaja hyödyntää kahta SKS:n arkistosta löytyvää Arktisen hysterian käsikirjoitusta sekä Tapion muistiinpanoja ja luonnoksia. Reseptiopoliittisuus