Lapin lintuvedet – suojelun, hoidon ja käytön järjestäminen - Lapin ympäristökeskus, Lintuvesityöryhmä (Lapin ympäristökeskus, 2005)
Julkaisu sisältää Lapin ympäristökeskuksen sisäisen työryhmän laatimat lintuvesien kohdekuvaukset sekä esitykset toimenpidetarpeista hoidon ja käytön järjestämiseksi. Kohdekuvauksissa on tietoja alueiden historiasta, maankäytöstä, ympäristömuutoksista sekä luontoarvoista. Raportti sisältää kohteittaiset esitykset hoidon ja käytön suunnittelusta, kunnostuksista ja palveluvarustuksen rakentamisesta. Julkaisuun on koottu hajallaan ollut tieto lintuvesikohteista ja se on tarkoitettu lähdeteokseksi aluekohtaisia käyttö- ja toimenpidesuunnitelmia laadittaessa.