Effekten av akutt sult og emosjonelt stress på vommiljø og kjøttkvalitet i rein - Svein D. Mathiesen; Holger Ursin; Håkan Sundberg; Colin G. Orpin; Arnoldus Schytte Blix (Rangifer, 1986)
Resultatene er derfor hittil negative når det gjelder vår hypotese om at stress påvirkervommiljøet og dermed kjøttkvaliteten. Det er imidlertid tvilsomt om dyrene som var slaktet i Kautokeino var tilstrekkelig stresset til å gi et klart utslag. Det bør i denne sammenheng fremheves at det ikke ble påvist dårlig lukt eller andre subjektive tegn på dårlig kjøttkvalitet under slaktingen.