Brezposelnost, priložnost za spremembe - Aleksa Gajšek Krajnc (Andragoška spoznanja, 1996)
Še zmeraj je velik del odrasle generacije prepričan, da nekoč pridobljeno znanje zadošča za preživetje. S takšnim prepričanjem so se mnogi znašli med brezposelnimi. Da bi brezposelne spodbudili k spoznanju, da lahko težave rešijo le z vseživljenjskim izobraževanjem, smo razvili motivacijsko-izobraževalni program Če hočem, sem lahko aktiven. Cilj programa je vplivati na udeležence, da se s soočijo s svojo brezposelnostjo in sami začno razreševati težave.