NordChild - The Nordic Study of Children’s Health and Wellbeing ... : NordChild - Hälsa och välfärd bland barn och ungdom i de nordiska länderna ... - Köhler, Lennart (University of Gothenburg, 2019)
The NordChild study is a cross-sectional postal study among children aged 2-17 years from the five Nordic countries; Denmark, Finland, Iceland, Norway and Sweden. A random sample stratified for age and gender was drawn in all the Nordic countries. The total population included 10213 individuals in 1984, 10317 in 1996 and 7715 in 2011. ... : NordChild-studien är en tvärsnittsstudie av barn mellan 2-17 år från de fem Nordiska länderna; Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige. Data samlades in via postenkät. Ett randomiserat urval baserat på ålder och kön har gjorts i alla de nordiska länderna. Den totala populationen inkluderade 10213 individer år 1984, 10317 individer år 1996 och 7715 individer år 2011. Variablerna i datafilen bygger på de frågor som förekom i enkäterna alla undersökningsår. ...