Saxifraga cernua Linnaeus, 1753, spec. nov. ... - Linnaeus, Carolus (Laurentius Salvius, 1753)
Saxifraga cernua, spec. nov. 22. Saxifraga foliis caulinis palmatis petiolatis, caule simplicissimo unifloro bulbifero. Saxifraga foliis palmatis, caule simplici unifloro. Fl. lapp. 172. t.2. f.4. Hort. cliff. 167. Fl. suec. 351. Habitat in Alpibus Lapponicis frequens. ♃ Flos parum nutat. Folia caulina glabra, magis palmata & germen supra receptaculum magis quam in antecedente, ut distinctissima a priore planta. Videtur tamen affinis sequentis, licet & ab hac distincta. ... : Published as part of Linnaeus, Carolus, 1753, Species plantarum: exhibentes plantas rite cognitas, ad genera relatas, cum differentiis specificis, nominibus trivialibus, synonymis selectis, locis natalibus, secundum systema sexuale digestas, Stockholm :Laurentius Salvius on pages 403-404, DOI: 10.5281/zenodo.3931989 ...