Monadien "kuolema" - G. W. Leibniz kuolemasta ja kuolemattomuudesta - Roinila, Markku (Zenodo, 2019)
Artikkeli esittelee Leibnizin näkemyksiä kuolemasta. Se on hänen mukaansa mahdoton, sillä monadit eivat voi syntyä tai tuhoutua itsestään. : Tämä on post-print-versio artikkelista, joka on ilmestynyt teoksessa Terhi Kiiskinen & Sami Pihlström (toim.), Kuoleman filosofia, Filosofisia tutkimuksia Helsingin yliopistosta. Filosofian laitos, Helsingin yliopisto 2002, s. 89-96.