Grønlændere i Danmark, 2001 ... : Greenlanders in Denmark, 2001 ... - Togeby, Lise (Danish Data Archive, 2004)
"Grønlændere i Danmark, 2001" indeholder data indsamlet af Socialforskningsinstituttet i foråret 2001. Det overordnede formål med undersøgelsen er at belyse herboende grønlænderes deltagelse i samfundslivet i Danmark. Den er en del af projektet "Etniske minoriteters integration i det danske samfundsliv", som indgår i "Magtudredningen". Undersøgelsen omfatter grønlændernes sociale forhold, deres sociale og politiske ressourcer, deres politiske holdninger, den oplevede diskrimination, relationerne til Grønland og Danmark og inddragelsen i de politiske og samfundsmæssige institutioner i Danmark. Undersøgelsen er tilrettelagt på en sådan måde, at der samtidig skabes mulighed for at sammenligne resultaterne med resultaterne fra den første undersøgelse af grøn- lænderes forhold i Danmark, der blev gennemført i be- gyndelsen af 1970"erne. Det er en spørgeskemaundersøgelse blandt 552 tilfældigt udvalgte, herboende grønlændere i alderen 17 år eller derover, som har bopæl i en privat husstand. Den er gennemført dels ... : Se abstract ...