Vælgeradfærd i Grønland, 1984 ... : Voter Behaviour in Greenland, 1984 ... - Langgård, Per; Larsen, Finn Breinholt (Danish Data Archive, 2000)
I 1984 blev der på Ilisimatusarfik/Grønlands Universitet lavet en stor spørgeskemaundersøgelse om den grønlandske befolknings holdninger til en række samfundsmæssige spørgsmål. På grund af manglende ressourcer på Grønlands Universitet er det fremkomne materiale kun i begrænset omfang blevet bearbejdet. Der ligger således et stort uudforsket materiale om vælgerbefolkningen i Grønland - en vælgerbefolkning, der ikke tidligere har været genstand for systematiske holdningsundersøgelser. Projektets første del har til formål at foretage en systematisk behandling af undersøgelsesmaterialet fra 1984 (den her beskrevne undersøgelse). Projektets anden del består i at gennemføre en ny spørgeskemaundersøgelse anno 1989 (DDA-1518). Spørgeskemaet vil tage udgangspunkt i spørgeskemaet fra 1984, tillempet aktuelle politiske spørgsmål. Projektets tredje del består i dels en systematisk bearbejdning af svarene fra 1989-undersøgelsen og dels en politologisk analyse af holdningsændringer i vælgerbefolkningen over perioden ... : In 1984 a large questionnaire survey was carried out at the Ilisimatusarfik/Greenland University of the attitudes of the Greenland population to a number of social questions. Due to lack of resources at the University this data material has never been systematically analysed in full. Thus, there is still a large, not examined material on the electorate in Greenland - an electorate which has not so far been subject to any systematic attitudinal analyses. # The purpose of the first part of the project is to carry out a systematic analysis of the survey material from 1984 (this material). # The purpose of the second part of the project (DDA-1518) is to carry out a new questionnaire survey in 1989. The questionnaire is based on the questionnaire from 1984, which has been adjusted to include current political issues. # The third part of the project consists of a systematic analysis of the answers from the 1989-survey and of a political scientific analysis of attitudinal changes of the electorate during the period ...