Befolkningsundersøgelsen i Grønland (IHIT), 2005-2010 ... : Inuit Health in Transition, 2005-2010 ... - Bjerregaard, Peter (Danish Data Archive, 2018)
Som følge af en generel modernisering i Grønland er den traditionelle grønlandske livsstil i stigende grad blevet erstattet af en mere vestlig livsstil, der kan forventes at have medført en stigning i forekomsten af livsstilssygdomme som type 2 diabetes og hjertekarsygdom. Undersøgelsen er en landsdækkende befolkningsundersøgelse af det generelle helbred blandt voksne indbyggere i Grønland. Der er indsamlet data om sundhed, sygelighed og levevilkår, samt en lang række oplysninger, som ikke kan findes i eksisterende registre. Undersøgelsen er en forsættelse af de befolkningsundersøgelser, der blev foretaget i 1993-1994 og 1999-2001, men indeholder en række nye spørgsmål omkring kost og fysisk aktivitet. Materiale og metode: Den samlede befolkning i Grønland var i 2005 56.969 personer. Deltagere til undersøgelsen blev fundet via udtræk af en tilfældig, stratificeret stikprøve af voksne (18+ år) indbyggere, født i Grønland eller Danmark. Personer, der havde deltaget i befolkningsundersøgelsen i 1999-2001 blev ... : Det overordnede formål med undersøgelsen er at belyse sundhed og sygelighed i befolkningen samt udviklingen i sundhed og sygelighed over tid ved at sammenligne resultaterne med resultater fra tidligere befolkningsundersøgelser foretaget i 1993-1994 og 1999-2001. ...