Levevilkår og sociale problemer i Vestgrønland, 1972-1973 ... : Living Conditions and Social Problems in West Greenland, 1972-73 ... - Velfærd, SFI-Det Nationale Forskningscenter For (Danish Data Archive, 1997)
Grønland har i en efterhånden lang årrække været karakteriseret ved, at en mængde impulser udefra - tekniske, økonomiske og kulturelle - har skabt voldsomme forandringer i samfundet. Samtidig er der i store dele af den grønlandske befolkning opstået en almindelig utilfredshed med den retning, udviklingen har taget, og en række symptomer på sociale misforhold har antydet, at der er ganske reelle grunde til denne utilfredshed. # Det forekommer derfor naturligt, at både politikere, samfundsforskere og andre med interesse for det grønlandske samfund har ønsket at få gennemført undersøgelser af udviklingen i Grønland - og helst undersøgelser, der kunne pege på udviklingens uheldige sider, således at man kunne få en chance for at sætte ind med modforholdsregler. Der har da også i Grønland været gennemført en række samfundsvidenskabelige undersøgelser, specielt i årene omkring 1960, hvor man i en række rapporter belyste forhold som: alkoholforbrug, familieforhold, uddannelsessituationen, de unges erhvervsvalg, ... : Se abstract ...