U24010 Mortaliteten i finska kriget ... - Demographic Data Base DDB, Centre For Demographic And Ageing Research CEDAR (Demographic Data Base (DDB), Centre for Demographic and Ageing Research (CEDAR), Umeå University (UmU), 2024)
I detta projekt studeras mortalitet och dödsorsaker under finska kriget (1808–1809) samt tiden runt kriget i norra Sverige. För detta ändamål har data från databasen TABVERK sammanställt, specifikt data från mortalitetsformulären med uppgifter om mortalitet och dödsorsaker på månadsnivå för församlingarna i nuvarande Västerbottens och Norrbottens län under perioden 1803–1820. Tabellverket bildades 1749 och var verksamt fram till 1859, då Kungliga Statistiska Centralbyrån inrättades och övertog insamlandet av befolkningsstatistiken. Tabellverksdatabasen innehåller information om ca 2 500 församlingar, samtliga i Sverige. Informationen täcker en stor mängd uppgifter om, för att nämna några, antal födda och döda, yrken, vigslar och - inte minst - dödsorsaker. ...