Frederik Martens: Nauwkeurige Beschryvinge van Groenland of Spitsbergen (1710) ... - Stichting Vrijwilligersnetwerk Nederlandse Taal ©, SVNT; N Van Der Sijs (DANS Data Station Social Sciences and Humanities, 2012)
FREDERIK MARTENS NAUWKEURIGE BESCHRYVINGE VAN GROENLAND OF SPITSBERGEN, Waer in de Walvisch-vangst, gelegentheyd van ’t Ys, en haer wonderlijke kragt en Figuren, duydelijk word aengewesen: NEVENS Den Aard van ’t Land, Gewassen, Ys-Bergen, Gevogelte, Viervoerige Dieren, en Visschen deser Contreyen. Oock hoe de Walvisschen gevangen, gekapt en gesneden worden: Benevens verscheyde Avontuurlijke voorvallen in Groenland. Met een Verhael van de gevange Walvisch by St. Anne-Land. Als mede DE WALVISCH-VANGST OP RYM. Met Kopere Platen verçiert ... Tot AMSTERDAM. By de Wed: van GYSBERT DE GROOT, Boeckverkoopster op de Nieuwe-Dijk in de Groote Bybel. 1710. ...