Jeldert Jansz Groot: Beknopt en Getrouw Verhaal, van de Reys van Commandeur Jeldert Jansz Groot, uit Texel na en in Groenland [ca. 1779] ... - Stichting Vrijwilligersnetwerk Nederlandse Taal ©, SVNT; N Van Der Sijs (DANS Data Station Social Sciences and Humanities, 2013)
Beknopt en Getrouw Verhaal, van de Reys van Commandeur Jeldert Jansz Groot, uit Texel na en in Groenland &c. Deszelfs Verblyf op de Kust van Oud-Groenland, naa het Verongelukken van deszelfs onderhebbend Schip, tusschen Ysland en Staatenhoek. Voorgevallen in Ao. 1777 en 1778. Gedrukt voor den Autheur, En te bekomen by de Wed. van A. van Ryschooten en Zoon, op de Haarlemmerdyk, by de Kleine Vismarkt, te Amsterdam; En by Pieter Quakkelstein, te Zaandam. [c. 1779] ...