[P.P.V.S.:] Kort en opregt verhaal van het Droevig en avontuurlijk wedervaren, van Abraham Jansz. van Oelen, Schipper van nieu Vos-meer; Geschied in het Jaar 1682 (1683) - Stichting Vrijwilligersnetwerk Nederlandse Taal (©), SVNT; N van der Sijs (DANS Data Station Social Sciences and Humanities, 2013)
Diplomatische weergave van: [P.P.V.S.:] Kort en opregt verhaal van het Droevig en avontuurlijk wedervaren, van Abraham Jansz. van Oelen, Schipper van nieu Vos-meer; Geschied in het Jaar 1682. op den 26. Januarij, in die bekende hooge Water vloed. En hoe hij op de 7 October van het selve Iaar, op een wonderlijcke en nooijt gehoorde wijs, by St. Anna Land, een (so genaemde) Walvis, gevangen heeft. Beschreven uijt het verhaal van den Vanger selfs. Met schoone Kopere Plaaten versien, uijtbeeldende hoe de Vis eerst gesien, en daar na gevangen is. Midsgaders, een naukeurige beschrijving van de hoedanigheijd van de Vis. Als mede een Rijm beschrijving hoedanig de Walvissen in Groenland gevangen werden. Waar agter ook sijn bij gevoegt, eenige bijsondere droevige, wonderlijcke, en avontuurlijke voorvallen, van sommige Commandeurs en Gasten in Groen-Land uijtgestaan. Nooijt voor desen gedrukt. [z.p.] 1683.