Drie Uoyagien Gedaen na Groenlandt, Om te ondersoecken of men door de Naeuwte Hudsons soude konnen Seylen; om alsoo een Doorvaert na Oost-Indien te vinden (166X) - Stichting Vrijwilligersnetwerk Nederlandse Taal (©), SVNT; Sijs, Prof Dr N van der DAI=info:eu-repo/dai/nl/072728442 (2013)
Diplomatische weergave van: Drie Uoyagien Gedaen na Groenlandt, Om te ondersoecken of men door de Naeuwte Hudsons soude konnen Seylen; om alsoo een Doorvaert na Oost-Indien te vinden. Alle ten versoecke van Christianus de IIII. Koningh van Denemarcken, &c. de eerste door Ioan Monnick, de tweede door Marten Forbisser, ende de derde door Gotske Lindenau. Als mede een Beschryvinghe, Hoe, en op wat wijse men de Walvisschen vanght. Item, een korte Beschryvingh van Groenlandt, met de manieren en hoedanicheden der Inwoonderen aldaer. t’AMSTERDAM, Gedruckt By Gillis Joosten Saeghman, in de Nieuwe-straet, Ordinaris Drucker van de Iournalen der Zee- en Landt-Reysen.