PI-ICE - 2019 : Com es formen els núvols? Investiguem els núvols a través del gel - Vaqué, Dolors; Berdalet, Elisa; Dall'Osto, Manuel; Sotomayor Garcia, Ana; Cabrera-Brufau, Miguel; Simon, Carine; Vila, Magda; Vicioso, M. (CSIC - Instituto de Ciencias del Mar (ICM), 2019)
Diario de la campaña oceanográfica PI-ICE, en la Base Antártica Española (BAE) del mes de enero a marzo del año 2019, publicado en la página web de ICM Divulga.-- Esta actividad divulgativa forma parte de la Plataforma Temática Interdisciplinar: “Observatorio de zonas polares: Horizonte 2050” POLARCSIC.-- 20 pages, figures [CAT] El projecte PI-ICE estudia les interaccions entre l’atmosfera, el gel i l’oceà, i duu a terme la recerca a l’Antàrtida i l’Àrtic. En aquesta expedició a la Base Antàrtica Espanyola (BAE) farem experiments amb gel marí que han recollit en diferents zones de l’Oceà Antàrtic. - Recerca i equip a bord: · Investiguem els núvols a través del gel · Potser t’ha sobtat llegir que al gel marí hi ha microorganismes? - Diari de campanya: · 13 de febrer de 2019. Us escrivim des de Punta Arenas · 14 de febrer de 2019. Mala mar! · 22 de febrer de 2019. Us escrivim des de la Base Antàrtica Española a l’Illa de Livingston · 26 de febrer de 2019. Laboratori a punt! · 10 de març de 2019. Mostreigs d’aigua · 14 de març. Empaquetant! · Des de Barcelona · Tot que comença, s’acaba! - Connexió amb la BAE. Vols conèixer l’Antàrtida? Preguntes i respostes [ES] Acompaña al ICM en el estudio de las interacciones entre la atmósfera, el hielo y el océano en la Antártida Peer reviewed