Postupak selekcije kandidata u poduzeću - Kreuzer, Nikolina (Veleučilište u Slavonskom Brodu., 2016)
U ovome radu analiziran je postupak selekcije kandidata u poduzeću. U ovome završnom radu će se govoriti o tome kako teče sami selekcijski postupak, koje je radnje potrebno uraditi prije samoga početka te kako se trebaju ponašati i što trebaju uraditi osobe koje pristupaju tom postupku. Od iznimne je važnosti da se znaju pravilno koristiti metode selekcije i da se one koriste u svrhu odabira najboljeg kandidata za potencijalni posao. Od iznimne je važnosti da se ne krši zakon etike te da se poštuju kandidatova prava.Ovdje se dolazi do zaključka da je selekcijski postupak vrlo važan postupak koji zahtjeva veliku pažnju jer tim postupkom donosi odluka koja će se osoba zaposlliti. Vrlo je bitno da se prilikom tog postupka bude racionalan, da se dobro odluči koja je osoba najbolja da se zaposli u poduzeću a kandidat mora sebe pokazati u najboljem svjetlu i truditi se biti što bolji kako na selekcijskom postupku tako i nakon što postupak završi i bude donešena odluka. This work analyzes the process of selection of candidates to the company. In this final work will be talking about how to run their own selection procedure, which actions need to be done before the very beginning and how they should behave and what they should do those who approach this process.It is very important to know the proper use and selection methods to those used for the purpose of selecting the best candidate for a potential job. It is extremely important not to break the law and ethics to respect the applicant's rights. This leads to the conclusion that the selection process a very important process that requires a lot of attention because this process is decided who is best person tohire. It is very important that during this process will be a rational, well decide who is the best person to get a job in the company and the candidate must show themselves at their best and try to be as better as the selection process and after the process is complete and is decision was made.