Korporacijska komunikacija u međunarodnom okruženju - Botušić, Sanja (Veleučilište u Slavonskom Brodu. Društveni odjel., 2015)
U radu je prikazano kolika je važnost komunikacije u korporaciji te što ona predstavlja za istu. Ulaskom u materiju komunikacije i njezinih podjela pokušalo se objasniti koja je važnost same komunikacije te utjecaji na nju. Komunikacija u korporaciji se može objasniti iz dva aspekta. Ovisno da li se radi o aspektu komunikacije unutar korporacije između djelatnika i suradnika ili se govori o aspektu komunikacije prema medijima kada sami plasiraju informacije prema van koje rade na poboljšanju identiteta organizacije. Specifičnosti međunarodnih komunikacija se sagledavaju na temelju zakona država na kojima se korporacija proširila te kakav je utjecaj imala na razvoj mjesta u koji se proširila. Globalizacija tržišta predstavlja veliki utjecaj na proširenje korporacija i komunikaciju unutar njih. This paper describes the importance of corporate communication and what it represents for the same. By entering into the matter of communication and its divisions there has been an attempt to explain the importance of communication and influences on it. Corporate communication can be explained from two aspects. Depending on whether you are working on an aspect of communication within a corporation between employees and associates or on an aspects of communication towards the media when they deliver information outward themselves. These information are working on improvement of the organization's identity. Specifics of international communications are reviewed on the basis of the law state in which the corporation has spread and on the basis of the impact it had on the development of the place in which it spread. The globalization of the market represents a major influence on the expansion of the corporation and communication within them.