Diplomaattien Twitter-kysely 2021 - Isotalus, Pekka; Rikkonen, Lassi; Haukkala, Hiski (Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto, 2023)
Aineisto perustuu Twitteriä työssään käyttäville diplomaateille suunnattuun kyselyyn. Kyselyyn vastasi 108 islantilaista, ruotsalaista, suomalaista, tanskalaista ja virolaista diplomaattia. Kyselyssä kartoitettiin suurlähetystöissä työskentelevien diplomaattien käsityksiä omasta vuorovaikutusosallisuudestaan Twitterissä sekä heidän aktiivisuuttaan twiittaamisen, uudelleentwiittaamisen, tykkäämisen sekä muiden käyttäjien ja uutisten seuraamisen suhteen. Vastaajia pyydettiin myös arvioimaan, miten hyvin heidän oma Twitterin käyttönsä täyttää sille asetetut tavoitteet ja mitä hyötyä Twitter-viestinnästä on heidän edustamansa valtion kannalta. Kysely perustuu suurelta osin kahden tutkimusmittarin käyttöön. Vuorovaikutusosallisuutta mitattiin 18-osaisella Interaction Involvement Scale:lla, jonka sanoitusta muokattiin Twitter-viestintään sopivaksi. Twitter-viestinnän hyötyjä mitattiin 10-osaisella Public Relations Value Assessment -tutkimusmittarilla, jota myös muokattiin kontekstiin sopivaksi. Taustamuuttujina aineistossa ovat vastaajan toimipaikka (maantieteellinen alue) sekä tehtävä ja asema omassa suurlähetystössä. The survey studied diplomats and foreign policy professionals who use Twitter as part of their work. The survey examined diplomats' involvement in Twitter communication and the value of Twitter interaction in the diplomatic context. 108 Icelandic, Swedish, Finnish, Danish and Estonian diplomats responded to the survey. The first set of questions focused on the respondents Twitter use and included questions on type of Twitter account the respondents used, how long they had been using Twitter, and how frequently they used Twitter for various activities (e.g. tweeting, retweeting, following other accounts). Satisfaction with Twitter regarding personal and organisational goals was also surveyed. Additionally, the respondents were asked how important active Twitter participation was for their work. Next, the respondents' communication on Twitter was investigated with a series of statements (e.g. On Twitter ...