Turvallisuuspolitiikka- ja maanpuolustustutkimus 1992: syksy - Maanpuolustustiedotuksen suunnittelukunta (MTS); Advisory Board for Defence Information (ABDI) (Yhteiskuntatieteellinen tietoarkisto, 2001)
Tutkimuksessa kiinnostuksen kohteina olivat mm. kansalaisten käsitykset ulkopolitiikan hoidosta ja entisen Jugoslavian alueella käytävästä sodasta. Vastaajilta kysyttiin myös henkilökohtaista mielipidettä sotilaallisten selkkausten todennäköisyydestä, puolueettomuuspolitiikasta, aseellisesta maanpuolustuksesta, puolustusmäärärahoista sekä asevelvollisuudesta. Lisäksi vastaajilta tiedusteltiin mielipidettä Karjalan palauttamisesta, Suomeen hyväksyttävien ulkomaalaisten määrästä ja kansallisuudesta, sekä Suomen ja suomalaisten turvallisuuteen vaikuttavista ilmiöistä. Taustamuuttujina olivat vastaajan sukupuoli, ikäryhmä, sosiaaliryhmä, koulutus, asuinpaikka ja asuinalue. The survey studied citizens' attitudes towards, for instance, Finnish foreign policy, and the warfare in the former Yugoslavia. The respondents' personal opinions on the likelihood of military conflicts, on neutrality policy, armed national defence, defence appropriation, and the obligatory military service (conscription) were asked. In addition, views on restoring Karelia from Russia to Finland, on the amount and nationality of foreigners that should be allowed to Finland, and on phenomena influencing the security of Finland and of Finnish citizens were surveyed. Background variables included the respondent's sex, age group, social group, education, and the place and area of residence.