Labour force survey, 2008 - Statistični urad Republike Slovenije; Statistični urad Republike Slovenije = Statistical Office of the Republic of Slovenia (Arhiv druzboslovnih podatkov, 2012)
Anketa o delovni sili 2008 je raziskovanje, ki ima v Sloveniji dolgoletno tradicijo. Raziskava meri stanje na trgu delovne sile, poleg tega pa še druge lastnosti prebivalstva v določenem tednu vsakega četrtletja. Anketa daje podatke o velikosti, strukturi in značilnostih aktivnega in neaktivnega prebivalstva Republike Slovenije.Skozi celotno leto je sodelovalo okrog 22.800 gospodinjstev. Raziskovalcem je na voljo neanonimizirana verzija ADS mikropodatkov, do katere lahko dostopajo v varni sobi ali preko oddaljenega dostopa. Raziskovanje poteka v sklopu Eurostatove Labour Force Survey, v katero je bilo v letu 2008 zajetih 27 držav Evropske unije, 3 države kandidatke ter 3 EFTA države – Norveška, Švica in Islandija. Raziskovalcem so preko Eurostata dostopne tudi podatkovne datoteke drugih sodelujočih držav, ki omogočajo medčasovno in mednarodno primerjavo. Slovenian Labour Force Survey 2008 is a Slovenian research with a tradition. The LFS measures the labour status and other characteristics of the population in a certain week of each quarter, by spreading the sample uniformly over all the weeks of the quarter. The survey provides data on size, structure and characteristics of active and inactive population. Throughout the whole year around 22.800 households participated. Non-anonymised version of LFS microdata is available to researchers, onsite or by remote access. The survey was conducted as one of the surveys of the Eurostat Labour Force Survey which includes data from 27 Member States of the European Union, three Candidate Countries and three EFTA countries (Norway, Switzerland and Iceland). Comparability through time and space is possible as Eurostat distributes Labour Force Survey data of other participating countries. Slovenian Labour Force Survey 2008 is a Slovenian research with a tradition. The LFS measures the labour status and other characteristics of the population in a certain week of each quarter, by spreading the sample uniformly over all the weeks of the quarter. The survey provides data on ...