BIRGEN: Tradisjonell kunnskap og opplæring i reindriften - Kemi, Karen Inga (2009)
Internasjonalt fag- og formidlingssenter for reindrift og Nettverk for reindriftskvinner i Kautokeino har i 2007 opprettet et samarbeidsprosjekt “Birgen- tradisjonell kunnskap og opplæring i reindrift”. Det samiske ordet “birgen” betyr å klare seg eller berge seg 1 . Denne rapporten er et sammendrag av Birgen- prosjektets aktivitet og oppgaver fra 1.november 2008 til 30.juni 2009. Formålet med Birgen- prosjektet er; • Styrke og utvikle en familiebasert reindriftsnæring • Samle tradisjonell kunnskap og kompetanse. • Styrke verdien og synliggjøre reindriftskvinners arbeid i næringen. • Utvikle kvinnenettverk innad i reindriften for å fremme arbeidet med tradisjonell kunnskap og opplæring og eksternt mot relevante miljøer. Den første prosjektperioden har vært en oppstartfase. Birgen-prosjektet har deltatt på mange arrangementer i løpet av den første prosjektperioden. Prosjektledelsen er tilfreds med deltakelsen og synes dette er formålstjenlig i henhold til prosjektplanen.