Rettsforfulgte trollfolk i Finnmark, 1593-1692 - Hagen, Rune Blix (DataverseNO, 2019)
Dette datasettet er knyttet til arbeid med trolldomsprosessene i Finnmark fra slutten av 1500-tallet og utover 1600-tallet. Dataene er samlet inn ved systematisk gjennomgang av tingbøker og fogde/amt regnskaper, oppbevart ved Statsarkivet i Tromsø. Datasettet er anvendt til utarbeidelsen av boka «Ved porten til Helvete. Trolldomsprosessene i Finnmark» utgitt i 2015 på Cappelen Damm. Dessuten er datasettet brukt i forbindelse med en rekke artikler om trolldomsforfølgelse i Finnmark, artikler publisert i perioden 1995-2019. Datasettet er delt i fem faser.